Online Marketing / Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie betekent GEVONDEN WORDEN!

Elke keer wanneer u in Google, Yahoo, Bing of een andere zoekmachine een zoekterm ingeeft en op "Enter" drukt, zal er een lijst met relevante resultaten weergegeven worden die deze zoektermen bevatten. Gebruikers hebben vaak de neiging om de eerste resultaten aan te klikken of toch alleszins resultaten op de eerste pagina. Slechts enkelen zullen doorsurfen naar een tweede pagina.

Nu kan u zich afvragen hoe het komt waarom sommige resultaten hoger gelijst staan dan anderen. Dit komt door de krachtige marketingtechniek "Zoekmachineoptimalisatie" (in het Engels "Search Engine Optimization" of "SEO").

zoekmachine optimalisatie

Hoe zoekmachines te werk gaan.

Allereerst zijn zoekmachines, zoals de naam het zegt "machines". Wij, als mensen zullen een webpagina volledig anders bekijken. Zoekmachines zullen eerder tekstgewijs gaan kijken naar een webpagina, hoe mooi het design van een website ook mag zijn. Door zich te focusen op tekst (en tags) binnenin de code van een website zal de zoekmachine uitmaken of deze website relevant is aan de zoekterm of niet. Daarnaast zullen er ook andere zake bekeken worden die voor de relevantie van belang is, zoals de opmaak van de site (sitemap, de url, meta tags, ...), hoeveel links naar deze website linken (populariteit) en hoe relevant de gelinkte websites zijn. Zoekmachines hebben zogenaamde algoritmes (bots of crawlers) die alle pagina's wereldwijd zullen bekijken en ranken voor bepaalde zoektermen. Deze bots komen gemiddeld om de drie maanden langs.

Kostefficiënt

In tegenstelling tot SEA (search engine advertising) betaalt u niet voor een hogere positie in een zoekmachine.

Onafhankelijk

Niet gebonden aan één zoekmachine. Goed scoren op Google, betekent meestal goed scoren op Yahoo, Bing en alle andere zoekmachines.

Onderhoudbaar

Eenmaal de SEO goed zit, hoeft er niet zo veel meer bijgesleuteld worden, enkel onderhoud

Samen op weg naar de eerste pagina door SEO.

Scoren uw concurenten beter in zoekmachines dan u? Is het antwoord "Ja"? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw website geoptimaliseerd wordt EN blijft door een toepassing van zowel veranderingen op de website zelf als daarnaast. Zo kunnen we ervoor zorgen dat na verloop van tijd uw website naar de eerste pagina, of zelfs eerste plaats komt. Driemaandelijks sturen wij u een analyse rapport door hoe uw website het doet op zoekmachine vindbaarheid.

Geïnteresseerd in deze service? Contacteer ons vrijblijvend via de contact pagina of de zijbalk hiernaast voor meer uitleg en een vrijblijvende offerte.

Wilt u een gratis SEO audit waarin u kan zien hoe goed uw website scoort, vul dan het formulier hieronder in en wij sturen u een rapport door binnen 3 werkdagen