Online Marketing / Zoekmachine Advertentie

Zoekmachine Advertentie

Wat zijn Zoekmachine advertenties?

Wanneer men een zoekterm ingeeft in een zoekmachine, zien we twee gebieden. Het centrale gedeelte (aangeduid met blauwe kader) toont de organische zoekresultaten. Deze zal door de zoekmachine worden weergeven aan de hand van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Deze resultaten zijn onbetaald en komen op de eerste, tweede of andere pagina naargelang ze goed of slecht scoren op het gebied van SEO.

verschil tussen sea en seo

Het andere gedeelte (aangeduid in het groen) zijn de advertenties. Omdat niet iedereen op de eerste pagina kan staan, hebben zoekmachines een advertentieveiling in het leven het geroepen. De advertenties zijn betalend, maar geven de ideale kans om ook op de eerste pagina voor een zoekterm te verschijnen. Het bedrag dat men betaald voor zo'n advertentie kan afhangen van het aantal impressies/vertoningen (CPI = Cost-per-impression) of het aantal kliks (CPC = Cost-per-click) dat zo'n advetentie heeft gekregen. Beide advertentiemethodes vergen een expertise om geen geld in het water te smijten. Laat daarom uw advertenties steeds beheren door een Google Adwords Partner

zoekmachine advertentie

Hoe Zoekmachine advertenties te werk gaan

Zoals hierboven vermeld, werken advertenties op het principe van veilingen. Bij het ingeven van een zoekterm zal de zoekmachine alle advertenties die voldoen aan de zoekterm selecteren. Na de selectie zal de zoekmachine kijken hoeveel de adverteerders bereid zijn om te betalen voor een klik alsook andere factoren (zoals de landingspagina waar de klikker zal op terecht komen). Dit zal bepalen waar en zelfs eventueel een advertentie wordt weergegeven en hoeveel de adverteerder moet betalen. Niet enkel binnenin de zoekmachine, maar ook op partnerwebsites kunnen advertenties worden weergegeven. Deze zullen getoond worden wanneer de inhoud van de website relevant is met de advertentie.

Garantie

U betaalt slechts wanneer iemand doorklikt naar uw website. Geen overwachte kosten door een afgesproken maandbudget.

Algemene branding

Ook al klikken mensen niet op uw advertentie, uw website is op de eerste pagina van een zoekopdracht gekomen.

Lokaal

Advertenties kunnen heel lokaal worden ingesteld zodat u bijvoorbeeld enkel potentiƫle uit uw stad bereikt.

Waarom kiezen voor Ranxis als uw advertentiepartner

Wanneer u wilt investeren in advertenties op zoekmachines bent u bij ons op het juiste adres. Niet alleen zijn wij een gecertifieerde Google Adwords Partner, maar met meer dan zes jaar expertise kunnen wij u duidelijke garanties geven:

  • Lagere advertentiekosten
  • Toegespitste campagnes die opbrengen
  • Aangepaste budgetten voor aangepaste doelen
  • Driemaandelijkse rapportering
  • Blijvende optimalisatie en beheer van uw account


GeĆÆnteresseerd in deze service? Contacteer ons vrijblijvend via de contact pagina of de zijbalk hiernaast voor meer uitleg en een vrijblijvende offerte.